ג'נואז שוקולד (טורט) מתכון 28

ג'נואז שוקולד, או עוגת ספוג שוקולד, משמשת בדרך כלל כשכבה לעוגה או קינוח או רולדה, אפשרלשטח אותו על מגש אפייה כך שיהיה שטוח, אפשר לאפות אותו ב"רינג" או תבנית ג'נואז, ואז לפרוס אותו לרוחבו ולהוציא ממנו שכבות, אפשר לישמוא גם בהקפאה, מנויילן למס' שבועות, אני יכול לספר לכם שהג'נואז נמצא כמעט בכל עוגה שאני מכין כשכבה אמצעית, זה מוסיף מרקם, הטורט סופג טעמים, זה נראה יפה כשפורסים את העוגה.


להלן המתכון
  • 6 חלמונים
  • 120 גר' סוכר
  • 4 חלבונים
  • 25 גר' קמח
  • 25 גר' קורנפלור
  • 25 גר' אבקת קקאו
  • 60 גר' אמאה מומסת
הכנה
  1. לנפות יבשים יחד = מסה יבשים
  2. חצי מהסוכר והחלבונים - לעשות מרנג צרפתי (ראה מטודיקה בערך מרנג בבלוג זה) = מסה 1
  3. חלמונים וחצי מהסוכר - לעשות "רובאן" כלומר להקציף במקצפת ידנית עד שנהיה צהוב בהיר = מסה 2
  4. לקפל בין מסה 1 ל 2 , מעט ממסה 1 למסה 2, לעקבב טוב ולקפל את השאר לפני סיום הקיפול, להוסיף את היבשים לתת עוד כמה קיפולים, להוסיף את החמאה ולסיים בעוד כמה קיפולים.
  5. ליצוק לרינג או לשטח בעזרת פלטה על מגש אפייה ם נייר אפייה, עדיף כמובן סיליקון(סילפט).
אפייה
אם אופים שטוח אז 200 מעלות למס' דקות, עד שיהיה יבש למעלה בין 8-12 דקות אפייה, להתאים לתנור שלכם, אם אופים ברינג אז תלוי בגודל הרינג, רינג 18 ס"מ יארך כ 20 דקות.
לבדוק עם קיסם או סכים חדה במרכז.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך