עוגת גזר(קלה יותר מהמתכון הקודם)

230קמח מלא
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
100 גר צימוקים בהירים קטנים או בינוני
6 תרמילי הל קצוצים וכתושים
300 גר' סוכר חום
120 חמאה רכה
4 ביצים
5 גזרים גדולים מגורר גס
חצי תפוז מגורר

הכנה
תנור 170
לערבב קמח סודה, הל ומלח, להוסיף צימוקים ולערבב(ידני) זוהי המסה היבשה!
במיקסר להקציף חמאה וסוכר כ 5 דקות, מדי פעם להפוך עם לקקן את התערובת מתחתית הקערה ולהמשיך להקציף.
לאחר הקצפה טובה של 5 דקות, שוב להפריד עם לקקן את התערובת מדפנות ותחתית קערת המיקסר ולהתחיל להוסיף ביצה אחר ביצה, אחת נבלעת להוסיף נוספת, עם הביצים זה הזמן להוסיף קליפת תפוז, אגב תמיד כדאי להוסיף טעמים לעוגות בחושות, יחד עם הביצים.
כעט, לעצור את המיסר , להוסיף את המסה היבשה, ולתת מס קיפולים עם לקקן בתוך קערת המיקסר וכך גם את הגזר, ושוב מס' קיפולים.
ליצוק לתבנית אפייה ולאפות.

בסיום האפייה, קחו ריבת מישמיש רגילה משהוא כמו 3 כפות, שימו במחבת על אש נמוכה ופיתחו את הריבה עם כ 3 כפות מים, לערבב עד שניהיה נוח למריחה, ומים מצומצמים מעט(כלומר ג'לי ולא נוזלי)
למרוח עם מברשת על העוגה והנה לכם זיגוג יפה וטעים.

ביי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך