חלה עם 50% קמח כוסמין מלא

חלה עם קמח קוסמין, מתכון חדש בבלוג ואצלי במאפייה, נחל הצלחה רבה , אפילו רבה מאוד.
הקמח הזה, קוסמין כעט טרנדי מאוד, על אף מחירו היקר.
מבחינת ערכים תזונאים לא מצאתי עדיין יתרונות, למעט טעם, נוחות בלישה ויתרון למי שיש לו בעיות בעיקול עם חיטה(כן יש גם כאלה)

להלן המתכון, מבחינת קושי = לחם בקלות יחסית.
זמן כ שלוש לפעות עד לרגע האפייה.

הכמות כאן מתאימה ל 4 ככרות.

כמות הקוסמין במתכון 50%למעט

1300 גר' קמח לבן
1300 גר' קמח קוסמין מלא
270 סוכר
28 גר' שמרים יבשים או 70 גר' טריים.
165 שמן קנולה או חמניות , אך בשום פנים ואופן לא סויה, מצאתי שיש משמעות עצומה, אני אישית עובד עם קנולה.
55 גר' מלח דק
1500 מים
(למי שאוהב אפשר גם 2 כפות זרעי קימל)

מים + שמן
להוסיף יבשים למעט מלח, ללוש כ3 עד 4 דקות, הבצק צריך להיות יחסית קשה אבל נוח למגע ולישה.
להוסיף מלח ולהמשיך ללוש עו כ 5-6 דקות.
טמפ' סיום לישה רצויה כ 25 מעלות.
נפריש חלה, נברך... ו
נחלק את הבצק ל4 גושים.
כל גוש נחלק לכמות הצמות הרצוייה בעיצוב החלה.

נכדרר לכדורים וניתן מנוחה והתפחה שעה וחצי(טמפ' חדר)

נעצב חלות , נבריש בביצה טרופה, מעל נפזר מה שאוהבים, שומשום/פרג/זרעי קוסברה או מה שרוצים.
במאפייה אני מפזר רק שומשום לבן(אם החלה היא עם קימל אפשר לערבב את הקימל במינון אפסי עם זרעי קימל.
התפחה כשעה עד שעה וחצי.

אפייה כ 25 דקות(תלוי בתנור) טמפ' 170.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך