מילוי לקיש (רויאל)

הבלילה עצמה, זהה לכל הקישים שלי
להלן המתכון : יחס שמנת וחלב 1:1 ולכל 100 גר נוזל נוסיף אחד ביצה, תיבול מלח, פלפל ומעט מוסקט.
כעט הלכה למעשה להכנת קיש -
בצק ראה מתכון מס' 5 http://lavironen.blogspot.com/2008/05/blog-post_2815.html
כדאי לפתוח את הקיש בתבנית, ולהניח במקפיא עד שקפוא לגמרי(יכול להיות גם מס ימים במקפיא ולחכות להזדמנות.

אפייה מהקפאה ישר לתנור ב 170, בין 10 ל15 דקות(לפי התנור) עדיף על כל הפטנטים של אפייה עוורת וכו', בדוק!!
אם יש חור או סדר, לסתום עם מעט בצק לא אפוי או עם גבינה צהובה.

למילוי תלוי בקוטר אבל ל קוטר 26 צריך כ 330 בלילה.
כלומר נכין 400 ליתר בטחון 200 שמנת+200 חלב+4 ביצים +תיבול מלח פלפל ומוסקט,  לערבב.

מתקונים מובחרים
1. בצל ורוקפור - נזגג בצל (יותר יפה סגול במקרה הזה) עם חמאה ומעט שמן זית, (אפשר לזגג עם הבצל גם אגסים לנועזים יותר) , על אש נמוכה, כשיהיה שקוף, נוסיף מלח ופלפל שחור, יין אדום ונצמצם , למי שיש לעשות "פלומבה" עם ברנדי או קוניאק או משבוחרים, ונצנן.
נפזר את הבצל המזוגג ומעליו חתכות רוקפור, נניח את התבנית במגש אפייה בתנור, ורק אז ניצוק מהבלילה על המילוי
אפייה 160\170 עד שיקבל צבע יפה(באמצע האפייה בא נגיד כ 10 דקות נבדוק אם צריך להוסיף בלילה.
לצננו ולהגיש.

2. בטטה עם סילן וגבינת עיזים - נקלף בטטות ונחתוך ל"סירות", קצת סילן וקינמון ונערבב בקערה כדי לעטף את הבטטה בסילן, נוסיף שמן זיץת ונמשיך לערבב, נתבל במלח פלפל וטימין .
נפזר על תבנית אפייה ונאפה שיהיה אפוי "אל דנטה", כלומר רך אבל נגיס.
נצנן, נפזר על הבצק קיש שכבר אפייה צוקדמת, מעל נפזר גושים של גבינת עיזים, או פרוסות גבינת עיזים(אפשר לפרוס גם במכשיר שפורסים ביצים קשות), מעל את הבלילה ובאותו אופן כעבור 10 דקות אפייה נבדוק אם צריך עוד בלילה(לפעמים נשפך או בורח מהבצק).

3. בצל ופטריות - כמו בצל מס 1  רק להשתמש עם יין לבן, וכדאי לחתוך את הפטריות לרבעים או חצאים, תלוח בגודל, כדי שיהיה מעט בשרנית, גבינות לנ"ל אפשר הכל עיזים או בולגרית או רוקפור או מה שאוהבים.

קיש כרישה וגבינת עיזים - כנל זיגוג עם חמאה ושן זיית, תיבול - מלח, פלפל וטימין,  יין לבן גם כאן.
נמלא  את  הבצק קיש שכבר עבר  אפייה מוקדמת, מעל נפזר גושים של גבינת עיזים, או פרוסות גבינת עיזים(אפשר לפרוס גם במכשיר שפורסים ביצים קשות), מעל את הבלילה ובאותו אופן כעבור 10 דקות אפייה נבדוק אם צריך עוד בלילה(לפעמים נשפך או בורח מהבצק).

תגובה 1:

  1. יופי של טריק, להוסיף בלילה באמצע האפייה! תודה, זה ממש אחלה רעיון!!

    השבמחק

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך