עוגת גבינה אפיה - חג שמח
המתכון מתאים לתבנית 26 ס"מ
לעוגה זו 2 שלבים, שלב א' נעשה את הבצק הפריך ואת הפירורים.
שלב ב' יהיה העוגה עצמה
שלב א' : 200 קמח לבן, 100 חמאה בטמפ' של חדר, כלומר רכה לגמרי, 75 סוכר לבן,
הכנה : לערבב בשתי ידיים או במג'ימיקס, לא יותר מידי, המטרה היא להכין פירורים, כמו קוסקוס,
אני עושה זאת בשני כפות ידיי
לפזר חצי מהכמות על תחתית התבנית, וחצי לפזר על מגש כלשהו.
אפיה בטמפ' של 180 מעלות.
אני מעדיף שהפירורים יהיו עשויים טוב,לכן יש מצב שהתחתית תצא ליפני.
כעט כדאי לתת לתחתית להצתנן, כדי שתידגבש ותהיה פריכה.
כעט ניגש להכין את שלב ב',
המרכיבים הם :
750 גר' גבינה לבנה 5%
350 סוכר
4 ביצים
100 קמח לבן
4 שמנת חמוצה 15%
קליפה מלימון אחד ווניל ממקל אחד, או כף תמצית ווניל ,לערבב הכל בעזרת מטרפה, פשוט לערבב טוב। או מיקסר עם וו מקצפת, במהירות בינונית.ליצוק על התחתית, גובה בערך 3/4 גובה, ולהכניס לאפיה בטמפרטורה של 180 מעלות,
אפיה בערך 40 דקות, לא לישכוח אם התנור לא אחיד, אז לסובב באמצע האפיה את התבנית
כעט היות וכל תנור מתנהג אחרת, הבדיקה למוכנות העוגה תהיה ע"י נעיצה של סכין או קיסם, הכוונה שיצא מעט לח, לא עשוי מדי, מפני שכשיצתנן יהיה יבש מידי.
העוגה חמה, היא עדיי ן "עובדת", (טיפ), רצוי להפריד בעזרת סכין חדה את העוגה, מדפנות התבנית, ממש מסביב לעוגה, פשוט להפריד אותה מהתבנית, וזה כדי ליצור נפילה אחידה ולא נפילה רק באמצע!
בינתיים להקציף עוד 2 שמנת חמוצה 15% עם שליש כוס סוכר, במהירות גבוהה במיקסר, כ 3 עד 5 דקות.
עכשיו ליצוק את זה על פני העוגה שיצאה ליפני 5 דקות מהתנור, ליישר את פני השטח, לצנן ואז לקרר לפחות 6 שעות, עם התבנית.
מכשהיתקררה לגמרי , נטחן את הפירורים שנישארו לנו מאפיית הבצק בפריך, בעזרת מג'ימיקס רק פולסים, ולא טחינה ממושכת, פשוט להדליק ולכבות, זה כדי ליצור פירורים ,
את הפירורים לשטח על העוגה, ורק אז להוצי את התבנית.
בתאבון, ספרו לי איך היה .
ואם יש שאלות שאלו אותי
lavironen@gmail.com
המתכון מתאים לתבנית 26 ס"מ
לעוגה זו 2 שלבים, שלב א' נעשה את הבצק הפריך ואת הפירורים.
שלב ב' יהיה העוגה עצמה
שלב א' : 200 קמח לבן, 100 חמאה בטמפ' של חדר, כלומר רכה לגמרי, 75 סוכר לבן,
הכנה : לערבב בשתי ידיים או במג'ימיקס, לא יותר מידי, המטרה היא להכין פירורים, כמו קוסקוס,
אני עושה זאת בשני כפות ידיי
לפזר חצי מהכמות על תחתית התבנית, וחצי לפזר על מגש כלשהו.
אפיה בטמפ' של 180 מעלות.
אני מעדיף שהפירורים יהיו עשויים טוב,לכן יש מצב שהתחתית תצא ליפני.
כעט כדאי לתת לתחתית להצתנן, כדי שתידגבש ותהיה פריכה.
כעט ניגש להכין את שלב ב',
המרכיבים הם :
750 גר' גבינה לבנה 5%
350 סוכר
4 ביצים
100 קמח לבן
4 שמנת חמוצה 15%
קליפה מלימון אחד ווניל ממקל אחד, או כף תמצית ווניל ,לערבב הכל בעזרת מטרפה, פשוט לערבב טוב। או מיקסר עם וו מקצפת, במהירות בינונית.ליצוק על התחתית, גובה בערך 3/4 גובה, ולהכניס לאפיה בטמפרטורה של 180 מעלות,
אפיה בערך 40 דקות, לא לישכוח אם התנור לא אחיד, אז לסובב באמצע האפיה את התבנית
כעט היות וכל תנור מתנהג אחרת, הבדיקה למוכנות העוגה תהיה ע"י נעיצה של סכין או קיסם, הכוונה שיצא מעט לח, לא עשוי מדי, מפני שכשיצתנן יהיה יבש מידי.
העוגה חמה, היא עדיי ן "עובדת", (טיפ), רצוי להפריד בעזרת סכין חדה את העוגה, מדפנות התבנית, ממש מסביב לעוגה, פשוט להפריד אותה מהתבנית, וזה כדי ליצור נפילה אחידה ולא נפילה רק באמצע!
בינתיים להקציף עוד 2 שמנת חמוצה 15% עם שליש כוס סוכר, במהירות גבוהה במיקסר, כ 3 עד 5 דקות.
עכשיו ליצוק את זה על פני העוגה שיצאה ליפני 5 דקות מהתנור, ליישר את פני השטח, לצנן ואז לקרר לפחות 6 שעות, עם התבנית.
מכשהיתקררה לגמרי , נטחן את הפירורים שנישארו לנו מאפיית הבצק בפריך, בעזרת מג'ימיקס רק פולסים, ולא טחינה ממושכת, פשוט להדליק ולכבות, זה כדי ליצור פירורים ,
את הפירורים לשטח על העוגה, ורק אז להוצי את התבנית.
בתאבון, ספרו לי איך היה .
ואם יש שאלות שאלו אותי
lavironen@gmail.com
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך