ישנם מס' מתכונים לחלות, כאן מוצג אחד המתכונים, אנסה לאפיין אותו כדי שיהיה אפשר לבחור אפיון אהוב, אישית אני מנסה הכל ולומד המון.
מתכון זה אינו מתוק, רמה של 55 גר' סוכר לק"ג קמח, זה לא הרבה, זה אפילו מעט, יש במתכון גם שמן
שנותן טעם שלא מכוסה ע"י הסוכר.
ראה מתכון חלה מתוקה מעודנת שהיא עם ווניל וחלב או מים, וחלה מתוקה רגילה שכולם אוהבים,
סה"כ 3 מתכוני חלות.
קמח לחם 1000 גר
55גר' סוכר
4 ביצים גדולות
75 שמן צימחי (סויה, תירס, או חמניות).
320 מים
20 מלח
25 שמרים טריים
(אופציונלי - להוסיף מעט אבקת ווניל)
לישה של כל המרכיבים חוץ מהמלח 3 דקות
להוסיף מלח ועוד 5 דקות לישה
התפחה שעתיים
לחלק ל 9 חלקים ולכדרר אותם, לתת מנוחה של 10-20 דקות במקרר
לעצב גלילים, לגלגל בממש מעט קמח ולתת שוב פעם מנוחה של 10 דקות, שוב פעם כדאי בקירור.
ליקלוע 3 חלות, כל אחת עם 3 צמות.
התפחה שעה וחצי.
לימרוח ביצה, אפשר גם פעמיים, ליפני התפחה וגם לפני אפיה,
שומשום אם רוצים
אפיה 190 מעלות כ 30 דקות.
תמונות בצק חלה ב
http://picasaweb.google.com/lavironen
או כנס לאתר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך