ריבת פירות יער - מהירה, קלה להכנה ולא מתוקה מדי - נכתב ע"י רונן לביא

-->
יחסי החמיצות/מתיקות, הם אלה שמייחדים ריבה זו, בדיוק כמו שאלו הטעמים שאופייניים לפירות היער.

אפשר להשתמש גם בקפואים, למען האמת אני משתמש בהם כמעט כל השנה,.

להלן המתכון הפשוט והנפלא :

1000 גר' פרי יער (אפשר להשתמש בתערובת פירות, או רק בפטל, או רק חמוציות דומדומיות או דובדבנים, אישית אני בהעדפה על הפטל, סולו פטל)

650 סוכר (שימו לב זה לא 1:1)

קליפת לימון, אפש להוסיף גם מעט קליפת תפוז.

מיץ לימון סחוט טרי (כחצי לימון)

מקל קינמון קטן

קורט פלפל שחור גרוס

תמצית ווניל - 2-3 כפות

אפשר גם מעט יין אדום.

הכנה

נשתמש בסיר עם תחתית עבה ודי רחב.
נניח בו את פירות היער, הקינמון והפלפל השחור, להבה בינונית נמוכה.

הפירות יתחילו להגיר נוזלים, נמעך אותם קלות עם כף עץ או משהוא דומא, לא צריך להקפיד למעוך את כולם, ההיפך.

זה הזמן להוסיף את היין אם רוצים(בא נגיד רבע כוס, ווניל וקליפת לימון) לערבב, לצמצם מעט נוזלים כדקה שתיים

ולהוסיף את הסוכר, לבשל עד שנגיע לטמפ' 105 מעלות, ואז היא מוכנה.

למי שאין מד חום וחבל שכך, יש לבשל עד שהנוזלים יצתמצמו, כשנערבב נראה את סימן הכף, על תחתחית הסיר, יש שיטה מסורתית

שמאחסנים צלחת במקרר, וכשחושבים שהריבה מוכנה, שמים עם כף מעט מהריבה על הצלחת הקרה, ובוחנים את הסמיכות.

הריבה בסיר לא תהיה סמיכה כל כך כי היא חמה, רק לאחר קירור, נקבל את התוצאה הרצוייה.י, שם לעצור, אם יש איזה שהם ספקות, תעצרו בישול לפני הזמן!, כאן כמעט כולם נופלים.

הניסיון לייצר ריבה בסמיכות של ריבות קנויות, הוא טעות, ובטוח שלא בשלב זה.

אם בושל וצומצם ברמה שאני מתכוון, אז להשאיר את הריבה בסיר,שיצתננן בסיר להבה כבויה,

אם חרגתם, אז מייד להעביר את הריבה לכלי אחר כדי לעצור את הבישול.

מייד בגמר הבישול, להוסיף את מיץ הלימון, משהוא כמו כף עד כף וחצי,תיתעמו ןתחליטו,

לערבב, לצננן להוציא את הקינמון ולאחסן במקרר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך