לחם עם 50% מלא ואגוזים(או אגוזים וצימוקים)בלי מחמצת.


היי

אני  מעלה כאן מתכון של לחם אגוזים, אין ללחם הזה הכנה מוקדמת,, כך הוא בזמינות להכנה  גם למי שפתאום... בא לו לאפות לחם.

להלן המתכון

1 ק"ג קמח לחם לבן
1 ק"ג קמח מלא
1400 מים
4ם גר מלח
37 גר שמרים טריים או 15 גר שמרים יבשים.

500 גר אגוזים (אפשר גם פחות, תחליטו אחרי שתכינו בפעם הראשונה, במאפייה אני שם יחס יותר נמוך, כי אחרת הלחם יעלה באיזור ה 35 ש"ח וזה בעייה.

או 300 אגוזים ו 300 צימוקים.

כל היבשים לערבב חוץ ממלח ואגוזים (אם זה שמרים טריים, אפשר פשוט להניח אותם התחתית המיקסר, וליצוק עליהם את הנוזלים, ומעלייה את היבשים חוץ ממלח ואגוזים

לישה 3 דקות, לבדוק את הבצק ביד, ולהחליט אם להוסיף מעט מים או קמח.

לפזר מעל מלח, ולתת עוד 5 דקות לישה, אם המיקסר חלש, אפשר להמשיך כאן ידני.

בשתי דקות האחרונות של הלישה, להוסיף אגוזים.

להפריש חלה

לתת התפחה בטמפ' חדש של שעה.

לקפל/להוריד נפח, ולתת עוד שעה התפחה.

לחלק ל 4 ככרות, לכדרר ולהניח על משטח מקומח, מנוחה 20 דקות.

לעצב עיצוב סופי, ןלתת התפחה במגש אפייה של שעה עד שעה וחצי.

לסמן

להכניס לתנור עם אדים, http://lavironen.blogspot.co.il/search?q=%D7%90%D7%93%D7%99%D7%9D
 לזרוק כמה קוביות קרח לתנור), ואפייה כ 35-40 דקות ב 190 10 דקות ראשונות, ולהוריד ל 170
שאר הזמן .

לבריאות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך