ביאלי bialys - מתכון מאת הנחתום

מאפה יהודי מסורתי, פולני, על שם העיר ביאליסטוק.
אין הכנה מוקדמת.....

מרכיבים

760 גר קמח לבן
440 גר מים
14 גר מלח
5 גרם שמרים יבשים או 12 גר' טריים

לישה של כל המרכיבים, ללא המלח בוו לישה 3 דקות מהירות איטית.
להוסיף מלח ועוד 3 דקות לישה במהירות איטית.

מנוחה שעה וקיפול (רבה)
התפחה שעה נוספת וחלוקה ל 140-160 גר' ליחידה, לכדרר יפה, זה חשוב במקרה הזה לכדרר יפב, כי זה יבוא לידי ביטוי בגמר.

שעה עד שעה וחצי התפחה.

עיצוב - שתי שיטות, האחת להניח על משטח מקומח קלות, ולנעוץ את שתי האצבעות של שתי הידיים באמצע, ולהרחיב את השקע, אפשרות שנייה, זה לנעוץ את שתי הבהונות, כשהביאלי בידיים ולא על המשטח, ולמתוח לצדדים מנוגדים, ולסובב ולהמשיך למתוח בכל הצדדים, עד לקבלת צורה שהצדדים עבים והאמצע דק.




למלא את האמצע במה שרוצים
למשל : בצל חתוך אמנסה או סיזלר,טרי,   מטוגן או אפוי, אני מעדיף אפוי
פטריות רבעים או פרוסות - טרי או אפוי
שום קטוש, עם תוספת 10% פירורי לחם, אפשר לשמור במקרר כמה ימים.

לזלף שמן זית, מעט מלח עבה ולהכניס לאפייה כ 10 דקות

[insert whatever content you want here]

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך