בצק פריך מלוח - מתאים לקיש מתכון 5

המרכיבים הם :
500 קמח לבן
250 חמאה קוביות
25 גר' סוכר
קורט מלח
2 קורט אגוז מוסקט
ביצה וחצי
הכנה :
חמאה, סוכר, מלח, מוסקט - במיקסר עם "גיטרה", מהירות בינונית, עד שהחמאה נידבקת לדפנות
(אפשר לעשות את זה גם במג'ימיקס )
להוסיף את הקמח ולעשות מרקם של חול (sable), להוסיף את הביצים וכאן להקפיד לא ללוש הרבה .
לקרר בין חצי שעה ליותר.
ניתן לישמור בקירור מס' ימים בלי שום בעיה.
לאחר שפתחנו את הבצק לתוך תבנית הקיש צריך לחורר אותו בעזרת מזלג או "פיק ויט", ולהקפיא אותו.
אפיה מוקדמת תהיה בטמפרטורה של 160 מעלות, נעביר את הבצק מהמקפיא מייד לתנור החם
(בלילה למילוי קיש- 200 גרם חלב +200 גר' שמנת +4 ביצים, תיבול - מלח פלפל ומעט מוסקט(, ליצוק מעל הירק והגבינה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך