גריסיני (7)

מקלות לחם איטלקי עשירים עם שומשום, שמן זית וחמאה

קמח לחם 1500 גר
מים 800 גר'
שמן זית 180 גר'
חמאה 150 גר
מלח 30 גר'
שמרים טריים 45 גר'

ללוש הכל חוץ ממלח, כ 3 דקות, להוסיף מלח וללוש עו 4 דקות

התפחה שעה

כעת יש 2 אפשריות

א. לגלגל את המקלות לגלילים באורך של כ 35 ס"מ ולתת לנוח רבע שעה

ב. לשטח את הבצק עם מארוך ברוחש של כ 35 ס"מ ועם גלגלת פיצה או סכין חדה לחתוך לרצועות שטוחות

אפשר ליזרות שומשום, או מלח עבה או להניח את הבצק על קמח תירס.

מבחינת אפיה אפשר לאפות ממש במיידי או עד 15 דקות מנוחה.

אפייה 190 מעלות 20 דקות

טיפים - אפשר לאפות 3 ראשי שוםֿ , כשהורדנו לראש השום כאחד ס"מ, אפיה על נייר אפייה מכוסה בנייר

אלומיניום, עד שנהיה רך, להוסיף את פנים השום לבצק וללוש.

אפשריות נוספות - אפשר להוסיף לבצק 150 גר' פרמזן ומעט פלפל שחור

הגריסיני טובים ל5 ימים, במסעדות טובות באיטליה הגריסיני נימצאים על השולחן, אותם מנשנשים

ליפני ותוך כדי הארוחה, זה פותח את התאבון, וזה שווה ביותר, זה פריך ומלוח.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך