בצק שמרים איכותי - הבלוג של לביא רונן

בצק שמרים איכותי

500 קמח לבן (קמח לחם עדיף במקרה הזה או לפחות חצי חצי)
2 ביצים
150 מים או חלב
אבקת וניל (אפשר לטחון מקלות ישנים עם מעט סוכר במטחנת תבלינים זה נשמר תקופה ארוכה)
או מעט תמצית ווניל
90 סוכר לבן (גם כאן תמיד יש לי בבית 2 מקלות וניל ריקים בקופסה עם בערך ק"ג סוכר זה מוסיף טעמים)
6 גר מלח
10 שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
200 חמאה קרה רכה

הכנה (ראשית חשוב שהכל יהיה קר, כדאי להכין בבוקר או לילה, הכי טוב זה חורף בהרי גולן.

אפשר גם לאחסן את היבשים במקרר.

לערבב נוזלים עם שמרים בתנאי שהם טריים, אם הם יבשים יכנסו למסה יבשים (חלב ביצים ווניל בתנאי שזה תמצית)

לערבב יבשים חוץ ממלח (קמח+סוכר+אבקת ווניל)

לחבוט בחמאה כשהיא על ניילון בעזרת מארוך או חבטות יד, עד שנהיית רכה, לעטוף בניילון ולמקרר

כעט נערבב יבשים עם נוזלים ונלוש היטב, אם במקסר אז עם וו לישה מהירות נמוכה בינונית 3 דקות.

נוסיף את החמאה תוך כדי לישה, חשוב להוסיף חתיכות מהחמאה ולא גוש אחד שלם.

להעביר למהירות 2 (בינונית גבוהה) עוד כ 15 דקות, 2 דקות לפני הסוף להוסיף מלח.

כאן ארחיב לרגע, הבצק נראה בהתחלה, כאילו לא קשור טוב, אבל משהו קורה בין הדקות 12 ל 15, זה הקולטן

נקשר, ואנו נראה שהוא מתחיל להפרד מהקערה, זה משהוא שקורה כשהטפ, של החמאה בתוך הבצק והבצק מגיעים

לסוג של איזון בתוספת לישה ארוכה שבונה רשת גלוון טובה, הכל ביחד, בדיוק כמו שזרע באדמה מחליט

לנבוט(טמפ., אורך יום ולילה וכו׳)

אגב הלישה מחממת את הבצק ובגלל שהלבישה ארוכה, נדרש מסה קרה


אסור שהבצק יתחמם מעל ל 24 מעלות !!!, אם זה קורה אפשר לעצור לקרר במקרר כרבע שעה

ואז להמשיך, הבצק צריך להיות חלק ומבריק מעט.

לקפל על 3 ולקרר מס' שעות.

אפשר למלא בקרם פטיסייר עם צימוקים, אפשר במילוי שוקולד, או גבינות, או גבינה לבנה ושוקולד לבן,

ובעוד הרבה סוגים, מילוי טוב זה סוד השמור בדרך כלל עם האופה המיקצועי, קרם פטיסייר מוצג כבר

בבלוג, אוסיף כאן מילוי גבינה פשוט וטעים :

500 גר' גבינה לבנה רכה 5 %

1 ביצה

קליפה מחצי לימון מגורדת/ אפשר גם תפוז

כ 6-7 כפות סוכר (לערבב ולטעום, אפשר פחות או יותר סוכר, פשוט שיהיה לטעמכם)

אבקת ווניל או תמצית ווניל

לערבב הכל טוב וזה מוכן.

סוגים נוספים אפרסם בהמשך בפרק של מילוי לבצקים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך