הכנת רביולי דורשת מצב רוח נינוח ,פנו לכם כמה שעות מהיום
בלי לחץ ,בלי טלפונים שימו ברקע מוסיקה חושנית מהמגף האיטלקי ,ארגנו לכם מוצרי גלם טריים,עשבי תיבול מהגינה,עגבניות סקסיות והתחילו במלאכ
בצק רביולי כמות ל-50-70 רביולים תלוי בגודלם
500 גרם קמח לבן
1 ביצה
60 מ"ל שמן זית
150 מ"ל מים
12 גרם מלח
שמים את כל החומרים במיקסר לשים 2 דקות במהירות איטית עד שהתערובת הופכת לבצק ,
מעבירים למשטח לא מקומח ולשים עוד 5 דקות ,הבצק צריך להיות גמיש אך יבש למגע. את כל התהליך אפשר לעשות ידנית או לחילופין רק במיקסר. עוטפים בשקית ניילון אבל לא אוטמים [כדי שלא תיווצר לחות]. תנו לבצק לנוח חצי שעה.
בנתיים אפשר להכין רוטב אדום לרביולי. תהליך הכנת הרוטב תמיד זורק אותי לניחוחות של איטליה:עגבניות תמר בשלות מאוד,ניחוח הבזיליקום והשום.
קחו 2 -3 קילו עגבניות בשלות ואדומות [רצוי תמר אם זו העונה],הוציאו את עוקץ הגבעול וחירצו איקס בצידה השני של כל עגבניה. חילטו במים מומלחים קלות לשלושים שניות והעבירו מיד למי קרח. זו שיטה מצויינת לקילוף קליפת העגבניה.
עכשיו חיתכו את העבניות לארבע והכניסו לסיר עם חופן מלח גס וצרור בזיליקום ,הביאו לרתיחה ואז על אש קטנה עד היווצרות רוטב.
והרי לכם רוטב בסיס במטבח האיטלקי לפסטות ,פיצות וכו..
כשהרביולי יהיו מוכנים תחממו מחבת עם שמן זית ,פרוסות שום וטימין טרי, כשיגיע לאפכם ניחוח השום הוסיפו מרוטב העגבניות שהכנתם תבלו במלח ופלפל ,ויש לכם רוטב פשוט ומצויין לעטיפת הרביולי.
נו מתי מתחילים?
מילוי גבינות: 250 גרם ריקוטה 200 גרם בולגרית
חופן נדיב של פרמזן
חופן נדיב של מוצרלה מגורדת
חופן עלי בזיליקום חתוכים גס
מעט פלפל גרוס
מערבבים הכל יחד לתערובת חלקה ,אפשר גם במעבד מזון. ממלאים שק זילוף בתערובת הגבינות או משאירים בקערה וממלאים את הרביולי עם כפית.
מחלקים את הבצק לשניים. מתחילים עם חצי אחד, מרדדים אותו לעובי 1 ס"מ מקמחים היטב גם את המשטח עבודה. רצוי לעבוד עם מכונת פסטה. מכוונים את המכונה לדרגה בה גלילי המכונה מרוחקים זה מזה הכי הרבה. מעבירים את עלה הבצק פעמיים ,כך מקנים לו צורה נוחה לעבודה ומרקם נוח. שימרו על הבצק יבש לאורך כל התהליך ע"י קימוחו מדי פעם.
בכל פעם מעבירים דרגה במכונה ,מקרבים את הגלילים זה לזה, עד שמרדדים את הבצק לעובי הרצוי. אל תרדדו דק מדי , 2 מ"מ זה מספיק. חלקו את הבצק לשתי עלים שווים ,הניחו על משטח מקומח. נקו שאריות קמח בעזרת מברשת מהחלק העליון של הבצק. מירחו עלה אחד בביצה טרופה באמצעות מברשת. סמנו את העלה עם הביצה באמצעות מקדים, או פיה של כוס בגודל שאתם רוצים את הרביולי. {סמנו אל תחתכו את הבצק}. מניחים מעט מילוי בכל רביולי מסומן,המילוי צריך לכסות כשני שלישים משטחו של כל עיגול.
מניחים את עלה הבצק השני על העלה עם המילוי בעדינות מבלי למתוח את הבצק.
מהדקים מסביב למילוי כדי להוציא בועות אויר ולהדק אותם יחד. וקורצים בעזרת מיקד או כוס הפוכה. אפשר גם להכין רביולי מרובעים.
הניחו את הרביולים על תבנית מקומחת היטב,סדרו בשכבות כאשר בין שיכבה לשיכבה מגבת מקומחת היטב או נייר אפיה מקומח. קמח על מנת שלא יקבלו הרביולים לחות.
אפשר לאחסן את הרביולים במקפיא עד הבישול.
ועכשיו להכנת המנה סוף סוף,מרתיחים מים בסיר מומלחים קלות ,כל פעם זורקים קבוצה של רביולים למים {אין צורך להפשירם אם הם קפואים},כשהרביולי צפים מוציאים אותם למחבת עם הרוטב עגבניות , נותנים לרוטב ולרביולי להתמזג 2 דקות ומוזגים לצלחת בעיטור של בזיליקום ,פרמזן וזילוף שמן זית.
זהו שיהייה בתיאבון,
כמובן יש מגוון סוגי רביולי, מילויים ורטבים לרביולי ,הרביולי גבינות ברוטב עגבניות הוא פשוט ואהוב עלי ביותר אז בהצלחה !
http://picasaweb.google.com/home
http://picasaweb.google.com/lavironen
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך