מוס שוקולד 70% על בסיס מרנג (מתכון 25)

החלמונים שבמתכון יעשירו את טעמו של השוקולד והמרנג(חלבונים מוקצפים) יתנו לנו את המרקם האוורירי, שימו לב שבשיטת הכנה זו החלמון והחלבון אינם "חיים", שניהם עברו פיסטור

המרכיבים
  1. 150 גר' שמנת
  2. 60 גר' חלצמונים(3 יח')
  3. 300 גר' שוקולד מריר 70% קצוץ קטן (אם זה וולרונה אז גואנרה)
  4. 200 חלבונים(כמעט 7 יח'
  5. 60 גר' סוכר לבן
  6. להרטיב את הסוכר בתוך הסיר

הכנה
להרתיח את השמנת במיקרו גל או על האש עם סיר (קלחת) עם תחתית עבה, במקביל לתת המסה קלה לשוקולד על גבי בן מארי, בחצי המסה נסיר את השוקולד מהבן מארי וניצוק עליו את השמנת הרותחת, נערבב טוב (כמו בגנש, כמו טרפלס), לאחר מכן כשהכל עוד חם נוסיף את החלמונים, ונערבב טוב, ונניח בצד.

כעט נכין את המרנג האיטלקי, מ200 חלבונים ו 60 גר' סוכר רטוב( חפש בבלוג זה את המטודיקה למרנג איטלקי), את המרנג נקפל שליש ו שני שליש עם המסה הראשונה לאחר שהגיע לטמפרטורה של 45 מעלות.

טעמים
  • ניתן להוסיף אלכוהול למסה המצתננת
  • ניתן להרתיח עם השמנת תבלינים, לפימ הטעם, לסנן ואז להוסיף לשוקולד



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך