לחם מהיר 50% שיפון וזרעי חמניות או דלעת

לחם מהיר, 100% הצלחה, עבודה עם תבנית, בקיצור לא צריך להבין כלום ועדיין לגרוף מחמאות

להלן המתכון

500 גר' קמח לבן

500 גר' קמח שיפון

20 גר' מלח

700 מים

80 גר' שמן חמניות

15 גר' שמרים יבשים, או 37 טריים.

זרעי חמניות או דלעת, לא קלויים

הכנה מוקדמת

לרסס במים את דפנות התבנית ולזרות עליה את הזרעים שידבקו לדפנות ולתחתית.

הכנה :

עבודה עם מיקסר, כל המרכיבים חוץ מזרעים ומלח, לישה 3 דקות מהירות 1 (איטית), הוספת מלח ועוד 3.5 דקות לישה במהירות מס' 2.

הוצאה מהמיקסר, להניח את הבצק ה"מסטיקי", על משטח מקומח היטב.
לפזר מעט קמח מלמעלה, לחלק עם קלף למנות, לעצב ולהניח בתבניות המצופות זרעים, עד לגובנ 2/3 מהתבנית.
להתפיח עד שמגיע לטופ של התבנית.
אפייה 40 דקות, 15 ראשונות ב 200 מעלות ואז להוריד ב 15 מעלות.
להניח על רשת לצינון, ולהוציא מהתבנית לאחר מס' דקות.

3 תגובות:

  1. נקרא טעים וקל להכנה
    תודה רבה על המתכון הזה ועל כל המתכונים המעולים .
    ויופי של אתר (עוצב מחדש, לא?)

    השבמחק
  2. שאלה:
    אני מבין שאפשר להמיר בין מחמצת-פוליש וביגה
    האם האחוז שלהם במתכון משתנה?


    תודה,
    אמיתי

    השבמחק
  3. רונן לביא - מנהל הבלוגיום שלישי, 02 פברואר, 2010

    בוודאי

    יש לערוך טבלה בת 2 עמודות
    אחת תהיה קמחים והשניה נוזלים,
    יש להציב את הנתונים של קמחים בביגה וקמחים בבצק המשולב, בעמודה השניה של מים בביגה+מים בבצק המשולב.

    לאחר שיש לנו את המספרים, נציב בטבלה אחרת את המים בפוליש ואת הקמחים בפוליש(פוליש זה יחס 1:1)
    ונשלים או נחסיר את כמות הקמחים/נוזלים בבצק המשולב

    כך שלבסוף יהיה לנו משקל כללי של המסה זהה לזו שבטבלת הביגה.
    כלומר אנחנו נגיע לאותו יחס של קמחים ונוזלים.
    אתן דוגמה :

    בצק עם ביגה במבנה של ביגה 2839 קמח ו 1400 מים
    בצק משוטף 6600 מים ו 9500 קמח
    סהכ נוזלים : 8000

    סה"כ קמחים 12339

    כעט נעשה את זה עם 4000 גר' פוליש שהם 2000 קמח ו 2000 מים .

    ההשלמה לבצק המשוטף תהיה 10339 קמח
    ו 6000 מים.

    ביי

    השבמחק

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך