לחם שאור מלא ממש טוב.. הוראות מלאות!


-->

לחם שאור מלא

נקח מעט מהשאוא המוכן, "נפתח" אותי בכלי עם 200 גרם מים ולאחר שפוזר טוב במיים, נוסיף 200 קמח מלא, נתן להם לנוח מכוסים למשך 12 שעות.
לבצק המשוטף :
670 גר קמח לבן(עדיפות לשטיבל 2)
670 קמח מלא
920 מים טמפ' חדר או קרירים, מה שחשוב שסוף לישה בצק יהיה 24/25 מעלות.
24 גר מלח דק

נלוש הכל במיקסר כ 3 דקות, נכניס את היד, נחוש את הבצק ונחליט אם להוסיף מעט מים או קמח, הבצק אמור להיות בחוזק/צפיפות בינונית.
נוסיף מלח ונמשיך ללוש עוד כ 6/7 דקות, בשלב הזה הבצק אמור להיות יפה, ורצוי שבסוף הלישה יהיה בטמ' חמימה מעט, משהוא כמו 23-25 מעלות, אם קר מדי אז בפעם הבאה להשתמש במי ברז, אם חם מדי אז בפעם הבאה יותר מים קרים, אם קר מדי אפשר להוסיף עוד 2-3 דקות לישה.

כעת ניתן לו לנוח ולתפוח מכוסה כ 150 דקות, כל 50 דקות ניתן קיפול.

עכבור 150 דקות נחלק ל 4 חלקים, נכדרר אותם ונניח אותם על משתח מקומח, כך שהצד ה"יפה" כלפי מעלה, ניתן מנוחה 20 דקות.

עיצוב סופי עגול או ארוך או תבנית/סלסלת התפחה 120 עד 150 דקות.

לסמן יפה את הלחם עם סכין חד.

אפייה עם אדים טמפ' 170-180 כ 40 דקות.

איך אופים עם אדים?, לחץ כאן
 http://lavironen.blogspot.co.il/search/label/%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%94%20%D7%A2%D7%9D%20%D7%9E%D7%99%D7%9D



לתת לנוח כשהלחם הפוך או מונח על הצד או על רשת


2 תגובות:

  1. תודה רבה על המתכון! אשמח לנסות רק איפה כמויות המרכיבים?

    השבמחק
  2. בלוג מקסים יש לך
    נתן לי הרבה השראה, תודה!

    השבמחק

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך