עוגיות שקדים "סהרון"

--> זמן הכנה - קצרקושי - קל
להלן המתכון :
300 גר' חמאה קוביות.
120 גר' אבקת סוכר
375 קמח לבן
150 גר' אבקת שקדים(שקדים טחונים, עדיף לבנים אבל הכל טוב).
2 קורט מלח
3 חלמונים (60 גר')

הכנה
מטודיקה של בצק פריך
מיקסר, ו "גיטרה", חמאה סוכר ושקדים עד שמעורבב והחמאה נשברה מעט ומרוכה על דפנות המיקסר, לבוסיף קמח לאחר שגירדנו עם לקקן את דפנות ותחתית קערת המיקסר,
נוסיף קמח ונמשיך עם המיקסר במהירות בינונית עד שנהיה גרגירי כמו קוסקוס.
נוסיף החלמונים ונתן ממש לישה קצרה שנסיים אותה ידני, אם הבצק קר (עדיף) אפשר לעבוד במיידי, אם לא מספיק קר
נתן מנוחה במקרר של חצי שעה.
נחלק לחלקים שאותם נגלגל לעובי של כ 1 עד 1.5 ס"מ, עם סכין נחלק אותם לאורך של 2.5 עד 3 ס"מ לפי טעם ההסתתי.
כל אחד מהם נאריך בגלגול על משטח (אם מקומח אז ממש מעט קמח, ברמה שלא ישנה מרקם , רק יעזור לבצק לא להדבק)
את הקצוות נחדד מעט, כמט בגטים קטנטנים, נקופף אותם לסהרונים, נניח על נייר אפיה בתבנית אפייה, ונאפה בטמ' 150 מעלות 13-15 דקות, שיהיה אפוי אך מלמעלה לא כהה, ומתחת מעט כהה.
(אגב תמיד אטב להעשיר סוכר ואבקת סוכר בווניל טחון יבש, או פשוט לרוקן מקל וניל פנימה, או כחצי פית של תמצית וניל ע(עם החלמונים).
ביציאה לפזר אבקת סוכר בנדיבות.

הופ זה מוכן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך