מוס שוקולד 70% פשוט מאוד ואיכותי ביותר (10)

כאן יש לנו מוס שוקולד על בסיס גנש, שימו לב, טוב גם למתחילים, אני מציע לכולם לנסות אותו!
המרכיבים -
380 גר' שמנת
290 גר' שמנת
380 גר שוקולד 70 %
אלכוהול לפי הטעם (אפשר מה שאוהבים: ברנדי, גרנד מרינייה, וויסקי, רום וכד') הכמות משתנה בהתאם לטעם האישי,
שימו מעט, תיטעמו ותוסיפו לפי הטעם, לא לישכוח כשהמוס מוכן וקר, טעם האלכוהול מודגש פחות!
כעט ניגש להכנה, הכי פשוט שאפשר.
ניקצוץ את השוקולד, במקביל נרתיח את ה 380 גר' שמנת במיקרו גל או על סיר תחתית עבה, פשוט להרתיח לגמרי.
ניצוק בערך שליש מהשמנת ע"ג השוקולד הקצוץ, נערבב טוב עדיף עם כף עץ, וכך נמשיך סה"כ בשלושה חלקים,
עד שנקבל אמולסיה אחידה, יפה ומבריקה, נוסיף אלכוהול, נערבב טוב, (כאן כבר יש לנו בעצם סוג של טרפל).
נוריד טמפרטורה ל 35 מעלות, נקציף את ה 290 גר' שמנת (ראה הקצפת שמנת), נקפל שליש ושני שליש.
כלומר שליש שמנת מוקצפת לאמולסיה, נערבב נימרץ עד לאמולסיה יפה, (זה בעצם השוואת מסה), את שאר השני שליש
נקפל והמוס מוכן ליציקה.
לא פשוט?, תאמינו לי הטעם לא פשוט בכלל, זה מוס לאוהבי שוקולד, אם רוצים לעשות את זה עם שוקולד חלב

אז באותו כמויות של שמנת, נעבוד עם 500 גר' שוקולד חלב או 450 שוקולד חלב + 5 ג'לטין.
תחתית למוס אפשרית, ראה מתכון 9 ו 12 או 13

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך