אגסים או תפוחים מבושלים

יכול להתאים כהגשה לצד קינוח, או למילוי, או לטארט תפו"ע או אגסים, או שטרודל.

3 תפוחים או אגסים, מוצקים, יפים, קלופים, שלמים מרוקנים או חצויים מרוקנים מליבה וחרצנים)

סיר עם 500 גר' מים(אפשר גם יין לבן או חצי חצי), 250 סוכר, מקל ווניל ריק, מקל קינמון, 1 מסמר ציפורן,  להדגשת טעמים ניתן להשרות את התבלינים בנוזל(ראה תבלינים בבלוג זה), להרתיח בסיר על האש, לאחר הרתחה מוחלטת נכניס את הפירות, לגבי זמן בישול זה משתנה בהתאם לרכות הפרי, גודל הפרי ושיטת החיתוך, אם הפרי שלם הוא צריך יותר זמן, אם הפרי עובר בשלב מאוחר יותר אפייה אז זה יהיה פחות זמן, למשל כשאני מכין טראט תפוחים או אגסיםֿ, אני מבשל חצאי פירות 4 דקות מכל צד, ולאחר מכן זה נכנס ל 12 דקות אפייה, דוגמא אחרת , אם אבשל אגסים גדולים ושלמים, כשהמטרה היא 
להגיש אותם שלמים לצד קינוח או מוס או כל דבר אחר, במקרה כזה אגדיל את כמות המים ביחס לסוכר, בישול כזה יהיה ארוך יותר וכדאי שהנוזל יהיה קל יותר, מפני שהוא מצתמצם, הנוזלים מתאדים בבישול, מקרה כזה אני מעריך בישול של כ 15-20 דקות, (ניתן ליבדוק  רמת בישול ע"י נעיצה של קיסם).
  זיגוג הפרי -  במקרה כזה אוציא את הפרי מהנוזל ואמשיך לבשל את הנוזל לרמה של סירופ, לסנן לצנן ולזגג, אפשר לקשט עם הוווניל והקינמון, אפשר לקשט גם
עם קליפות מסוכרות וכול'.

  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך