לחם מחמצת עם קמח מלא או שיפון עם אגוזים (עם פוליש)

-->
היי, כבר שלושה חודשים שלא כתבתי כאן משהו

כפי שכבר לחשתי לא מזמן, אז פתחתי מאפיה ופיצריה   בבני יהודה, שברמת הגולן, שם המאפיה הוא "הנחתום".



להלן המתכון ל סה"כ 1650  גר' בצק, (2 ככרות נאות )"

הכנה מוקדמת "מחמצת נוזלית " או שאור נוזלי בהיר

155 קמח לחם לבן
200 מים
2-3 גר' שמרים טריים

(או שאור ביחס 1:125 (על כל קילו קמח, י 1.25 קילו מים)

לערבב הכל , לכסות בניילון למשך 12- 16  שעות

והמתכון

400 קמח לחם לבן
400 קמח מלא או שיפון

500 מים
6 שמרים טריים (אם עובדים עם שאור אז בלי שמרים)
18 מלח



הכנה

הכל חוץ ממלח, לישה 3 דקות, להחליט אם צריך להוסיף קצת קמח או מים בכמות קטנה, בצק אמור להיות רך עד בינוני, עם גמישות, להוסיף מלח וללוש מס דקות (אם זה שיפון אז 6 דקות נוספות אם זה מלא אז אפשר ארוך יותר עד ל 12 דקות נוספות בתנאי שהטמפרטורה של הבצק לא עוברת את ה 24/25 מעלות .
התפחה - שעתיים,  רבה אחת באמצע, אם עובדים עם שאור אז זה בלי שמרים כאן ניתן 3 שעות התפחה ורבה אחת באמצע  .
חלוקה ועיצוב מקדים - מנוחה 20 דקות

עיצוב סופי, מאורך או עגול, והתפחה שעה אם קר אז שעה וחצי.

סימון ואפייה, טמפ' 180 ,( יש תנורים שזה מצליח ב 200  מעלות, אז בעניין הזה התאמה אינדבדואלית) עם אדים למשך 40 דקות לככר גדולה או 25 דקות לככרות של 300 גר'.

להוראות ליצירת אדים באפיה - חפש/י בבלוג זה אפייה עם אדים

2 תגובות:

  1. היי רציתי להגיד ממש תודה על המתכונים הנפלאים!
    הכנתי את הלחם פוליש הנל ויצא מעולה!!!

    ודרך אגב האם ניתן להמיר את הפוליש במחמצת רגילה? (חצי קמח חצי מים?)

    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. פוליש זה מחמצת רגילה, כלומר על בסיס התחלה עם מעט שמרים("סטרטר")

      את בטח שואלת אם אפשר לעשות את זה כם שאור?

      אז לדעתי כן... לא ניסיתי

      אבל נראה לי שכן, כנראה זמן התפחה יתארך, אולי רבה נוספת בדרך

      אבל כן, לא אמורה להיות בעיה.

      חוץ מז - תודה רבה.

      מחק

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך