שטרודל תפוחי עץ apfelstrudel



הכנה :40 דקות ועוד שעה המתנה לבצק

הכנה :40 דקות ועוד שעה המתנה לבצק
אפייה 30 דקות
12 מנות

בצק שטרודל

200 גר קמח לבן
45 גר שמן חמניות/אפשר גם קנולה
60 גר מים
קורט מלח
1 ביצה
50 גר חמאה מומסת למריחה

מילוי
30 גר צימוקים בהירים מושרים ב 30 גר רום
130 גר פירורי לחם, או שאריות עוגה בחושה מפוררים,( אם אין אז אפשרות שניה 50 גק אגוז לוז קלוי טחון ו 50 גר חמאה, לערבב ביניהם).
50 גר חמאה מומסת
150 גר סוכר
תמצית וניל
1.8 (כ 8 תפוחים) מסוג גרני סמיט
מיץ מלימון אחד
קליפה מלימון אחד למי שאוהב
כפית קינמון.

הכנה

ליצור בצק עם מקסר עומד וו לישה או עם מגימיקס, להוציא את הבצק וללוש ידנית עוד כ 3 דקות, שעה מנוחה במקרר.

להכנת המילוי :
נקלף את התפוחים, נחצה אותם ונפרוס לפרוסות דקות, נניח בקערה, לא לדאוג אם קצת משנים צבע, זה בסדר במקרה הזה.
נוסיף את מיץ הלימון, קינמון ו 80 גר סוכר, לערבב ומנוחה בצד.

במחבת על אש נמוכה, 70 גר סוכר, 50 חמאה מומסת ו 130 פירורים, עד שיהיה ריח טוב, וכל הפירורים יקבלו את הטעם, כ 5 דקות.

נפתח את הבצק על משטח מקומח, צריך לפתוח עד לגודל 70/60 ס״מ.
את שלבי הפתיחה האחרונים נבצע במתיחה ידנית עם גב כף היד על גבי בד.

נמרח את הבצק שכרג הוא דק מאוד, אפילו איזורים שקופים בחמאה,
נדלג  כ 10 ס״מ מלמטה של הבצק ונפזר על כ 10 ס״מ הבאים את תערובת הפירורים מהמחבט, למי שהשתמש באופציה של האגוזי לוז, אז פשוט לבזוק אגוזים וחמאה כם כפית עלל כל הבצק הפתוח.

נניח את כל התפוחים על גבי הפירורים, ככה עם שני הידיים, ונרים ונתחיל לגלגל עם הרמת הבד והנחה של ה 10 ס״מ בצק החשופים ונניח אותם על פני התפוחים, ומשם נמשיש להרים את הבד ולהמשיך לגלגל, תוך כדי הידוק מדי פעם בתנועת V עם שתי הידיים.





נמרח את הבצק מלמעלה בחמאה ונאפה בטמפרטורה של 200 מעלות כ 30  דקות.

קרם אינגלז וניל יהיה מצויין כאן בהגשה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך