החלה של הנחתום



להלן המתכון של החלות של הנחתום אלו הם החלות שאנחנו מייצרים אצלנו במאפייה, המתכון הוא ל4 חלות של 600 גר כל אחת.

מתכון
1400 קמח לבן
1 ביצה
750 מים חצי קרים חצי ברז, בקייץ אולי רק קרים בחורף אולי רק מי ברז.
14 שמרים יבשים או 35 טריים
25 מלח
50 שמן זית (אפשר גם  שמן קנולה או חמניות)
100 סוכר לבן

הכנה

שמרים טריים נפזר בתחתית ועליהם הנוזלים והביצים, אם  שמרים יבשים  אז יהיו בקמח.

וו לישה במיקסר 
נסדר קערת המלוש מים, שמן וביצים למטה
ויבשים חוץ ממלח מעל, נתחיל ללוש במהירות איטית, כעבור דקה שתיים נוסיף המלח, נמשיך ללוש סה״כ כ 7 עד 8  דקות, הבצק יהיה בצק ״צפוף״, במהלך הלישה תהיה תחושה שחסרים נוזלים, אבל אמור להסתדר בהמשך הלישה.
לאחר סיום הלישה כדאי שיהיה חמים , אם להיות מדוייקים אז 25 מעלות, אבל גם אם קצת פחות לא נורא.
נפריש חלה
נחלק את הבצק ל4 כדורים, התפחה 30 עד 40 דקות בטמפ׳ חדר.
אל תאמינו לסיפורים החובבניים מהטלוויזיה שאומרים ״יכפיל את נפחו״, ממש לא, השמרים צריכים להתפתח ולקבל תמיד כוח מחדש כשהם במטבם, בבצק שהכפיל נפחו , השמרים לא במיטבם.

לאחר 40 דקות נחלק את הכדורים למספר ה״צמות״ שאנחנו מתכוונים לקלוע.
קליעה של 2 - נחלק לחצי
קליעה של 3 - נחלק ל3 וכן הלאה
מצ״ב תמונה של חלוקה ל 4 למשל


https://www.youtube.com/watch?v=-koYnEag02U
https://www.youtube.com/watch?v=WItxweNWphI
https://www.youtube.com/watch?v=uClpOkHHZOg

ניצור צמות באורך קצת פחות מהתבנית אפייה, נניח על מגש האפייה שעליו  ״סילפט״ ואם אין אז מגש עם נייר אפייה מקומח קלות.

נמרח ביצה טרופה (אצלנו במאפייה ביצה ואחד חלמון, זה יצא כהה יותר), נפזר שומשום פרג מה שאנחנו רוצים, נכניס לתנור קר וכבוי (זה במקום לכסות בבד) כך לא יהיה קרום יבש, הערכה שלי התפחה כ 50 דקות, הבצק הזה מסוגל לתפוח בשלב הסופי די הרבה ועדיין לא להיות יבש כמו האסון שמוכרים בסופר.

לכשתפח , נוציא מהתנור ונרים ל 180 מעלות.

לכבות תנור.... ו....אפייה עם אדים
http://lavironen.blogspot.co.il/2009/04/blog-post_29.html

נזרוק כמה קוביות קרח לתחתית התנור ונכניס את החלות לדקה תנור כבוי.



נדליק את התנור ואני מעריך כ 20 דקות אפייה, לגהי זמני אפייה ותנורים זה עניין שאתם תצתרכו להתאים בבית, כל תנור וכל מגש נותן תוצאה שונה, אצלי אני אופה ב 200 מעלות ל 17 דקות, אני אוהב חלה כהה בחוץ ורכה בפנים, אבל.... כל אחד וטעמו הוא.
 ובעניין הזה בחלות יש הרבה עניין




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שטרודל דוט קום - תודה על פנייתך